Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κριτική για το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νο.3 Μπερντες 13/12/2013



Μια νύχτα με τις “Σκύλες”



Παρασκευή βράδυ στον γνώριμο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Μπερντέ που είναι ασφυκτικά γεμάτος από νέους ανθρώπους που «κάνουν πράξη αυτό που θέλουν».


Εννιά παλλόμενα γυναικεία κορμιά και ένας κιθαρωδός αλαλάζουν με μια κραυγή ελευθερίας. Γλαφυρή και σατιρική περιγραφή της ανθρώπινης κατάστασης του σήμερα, της κρίσης, των σκέψεων που μας χαρακώνουν την ψυχή, που δε μας αφήνουν να συνεχίσουμε, που μας παρακινούν να ξεσηκωθούμε, που κάνουν το βαθύτερό μας είναι να έρχεται στην επιφάνεια.


Κάθε χαρακτήρας μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στη βαρβαρότητα. Κάθε κίνηση ένα δυνατό όχι στην κατάθλιψη που μας επιβάλλουν. Κάθε τσαχπινιά και νεύμα, ένα κάλεσμα-υπόσχεση για το μέλλον που δεν ξέρουμε και θέλουμε να ζήσουμε λαμπρό.


Όλα αυτά μέσα από ένα εξαιρετικό πάντρεμα γνωστών και μη πολιτικών κειμένων, ιδωμένα όπως μόνο γυναίκες που παλεύουν, οι όμορφες γυναίκες, μπορούν να τα δουν, ντυμένα με την κατάλληλη μουσική, απόλυτα συγχρονισμένα σε έναν επαναστατικό χορό του σήμερα. Για όσα καίμε και όσα μας καίνε. Για την απογοήτευση και τον ξεσηκωμό. Για αυτούς που πονάνε αλλά συνεχίζουν. Κάπου στο κοινό ο Μαγιακόφσκι χειροκροτάει ενθουσιασμένος από το νεο-φουτουριστικό σύννεφο που βλέπει και ο Μπρεχτ κλαίει από χαρά για το καμπαρέ της κρίσης του σήμερα.


9 αδέσποτες σκύλες και ένας σκύλος εκρήγνυνται στο ρυθμό της κάθαρσης και μας παίρνουν μαζί τους στο δικό τους/μας βαλς των βρόμικων δρόμων.


Μην τις χάσετε!


Δ.Κ.



Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου